Cursussen

Wij volgen de adviezen en richtlijnen op van Rijksoverheid en RIVM m.b.t. de Corona-maatregelen. 

Dé Provinciale Kraamzorg kan je adviseren over de cursussen die je kunt volgen op het gebied van zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursussen via de aanvullende verzekering. Kijk in je polisvoorwaarden of dat ook bij jou het geval is. Je vindt het overzicht van onze cursussen hieronder. Klik op de cursus voor meer informatie en om je in te schrijven.

 • Op weg naar je bevalling

  De cursus 'Op weg naar je bevalling' is een complete en zeer praktijkgerichte cursus in één avond voor jou en je partner. De cursus wordt in groepsverband met maximaal 10 deelnemers gegeven. 

 • Samen Bevallen

  Het Corona-virus treft ons allemaal en ook de zwangerschapsdocenten van Samen Bevallen worden hier mee geconfronteerd. Wij volgen de landelijke richtlijnen en geven daarom naast live groepscursussen met inachtneming van alle richtlijnen (1,5 meter afstand en extra hygiëne) ook interactieve livestreams en webinars. De Vereniging Samen Bevallen blijft staan voor kwaliteit en een persoonlijke benadering, zowel bij de offline als bij de online variant. Nooit was een goede voorbereiding op jullie bevalling belangrijker dan nu. Informeer daarom bij een cursuslocatie in jullie buurt welke mogelijkheden er zijn voor jullie.

  Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

 • Zo Bevallen

  Het Corona-virus treft ons allemaal en ook de zwangerschapsdocenten van Zo Bevallen worden hier mee geconfronteerd. Wij volgen de landelijke richtlijnen en geven daarom naast live groepscursussen met inachtneming van alle richtlijnen (1,5 meter afstand en extra hygiëne) ook interactieve livestreams en webinars. De docenten van Zo Bevallen blijven staan voor kwaliteit en een persoonlijke benadering, zowel bij de offline als bij de online variant. Nooit was een goede voorbereiding op jullie bevalling belangrijker dan nu. Informeer daarom bij een cursuslocatie in jullie buurt welke mogelijkheden er zijn voor jullie.

  Tijdens deze cursus krijg je (indien gewenst met partner) inzicht in het natuurlijke proces van bevallen. Informatie en oefening wisselen elkaar rustig af.

 • Informatieavond borstvoeding

  Wij volgen de adviezen en richtlijnen op van Rijksoverheid en RIVM m.b.t. de Coronamaatregelen.
  Tot 1 januari 2021 worden er geen avonden op locatie gehouden, alleen d.m.v. een webinar.
   

 • Shantala Babymassage

  Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen.

 • Zwangerschapsyoga

  Zwangerschapsyoga richt zich niet alleen op de bevalling, maar ook op de beleving van de zwangerschap.

 • ZwangerTotaal

  ZwangerTotaal is een volledig bewegingsprogramma voor wie kampt met lichamelijke klachten tijdens je zwangerschap.

 • HypnoBirthing®

  HypnoBirthing® gaat ervan uit dat je bevalling moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen, als je de natuur haar werk laat doen.

 • Zwangerschapszwemmen

  Inspannen en ontspannen in warm water, goed voor uw lijf, de band met de baby en leuk om contacten op te doen met anderen in dezelfde situatie!

 • Hart for her

  Zwangerschapscursus en onbeperkt trainen

  Wat bijzonder, je bent zwanger! De komende negen maanden zijn een bijzondere tijd. Een periode waarin er heel veel verandert. Lees snel verder wat wij voor jou kunnen betekenen.

 • FitMama ZwangerFit cursus

  Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO-ZwangerFit® en MamaFit traininer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep zwangere en pas bevallen dames.
  Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de ZwangerFit® cursus combineren met MamaFit trainingen en een partneravond of middag (Voorbereid Bevallen).

  Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap veel voordelen geeft. Actief bewegen vermindert bekkenpijn, verbetert het energieniveau en algemeen welbevinden en het kan zwangerschapskwaaltjes verminderen. Daarnaast heeft blijven bewegen een positieve uitwerking op je bloeddruk, bloedsuiker en gewichtstoename.
  Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap kan van positieve invloed zijn op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna.

   

   

 • Dé online cursus die jou voorbereidt op de bevalling en de periode daarna

  Bijzondere tijden vragen om een bijzondere voorbereiding op jouw bevalling en de komst van je kindje. In de online cursus Bijzonder Bevallen krijg je uitgebreide informatie over zwangerschap, bevalling en de periode daarna, waaronder het eerste contact, de kraamtijd en borst- en kunstvoeding, maar biedt jou ook praktische technieken en oefeningen.

  Bijzonder Bevallen is een online cursus van in totaal meer dan 14 uur aan online lesmateriaal. Elke les start met een deel theorie, daarna leer ik je een aantal oefeningen en/of technieken met makkelijk te volgen instructies waarmee je direct aan de slag kunt. Een enorm uitgebreide en interactieve cursus dus, met bijpassende werkbladen, oefeningen en technieken, waarin alle informatie altijd up to date is en je de deur niet voor uit hoeft!

 • Zwanger Zeeland

  Ik geef de cursussen:

  • Samen Bevallen (voor stellen)
  • Gerust Bevallen (alleen vrouwen)

  Samen Bevallen

  Tijdens de zwangerschapscursus Samen Bevallen worden jij én je partner voorbereid op de bevalling.

  Gerust Bevallen

  Tijdens de zwangerschapscursus Gerust Bevallen wordt jij helemaal voorbereid op de bevalling.

 • Zwangerschapszwemmen in Terneuzen

  Let op! Door de Corona maatregelen vervallen deze lessen voor onbepaalde tijd. Waarschijnlijk vanaf september 2020 worden de lessen weer hervat.

  Zwangerschapszwemmen is zoals de naam al zegt een les speciaal voor zwangere vrouwen. Tijdens de lessen worden verschillende loop-, zwemvormen en spierversterkende oefeningen aangeboden met en en zonder muziek. Een belangrijk doel dat we natuurlijk niet mogen vergeten, is het gezellig samen zijn en ervaringen uitwisselen met andere zwangere vrouwen. We geven de lessen in diep en ondiep water, dus je moet wel kunnen zwemmen.