Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Er is een kindje op komst. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ook al is je baby nog niet geboren, jij kunt je samen met je partner al wel goed voorbereiden op de aanstaande gezinsuitbreiding. Daarbij kun je vertrouwen op Dé Provinciale Kraamzorg. Wij doen er alles aan om jouw kraamtijd straks prettig te laten verlopen met de beste kraamzorg, zoveel mogelijk door dezelfde kraamverzorgende. Maar ook voordat het zover is, kun je bij ons terecht voor informatie en advies over cursussen die je kunt volgen.

Intake

Na je aanmelding

Heb je je aangemeld bij Dé Provinciale Kraamzorg? Dan neemt één van onze kraamzorgconsulenten rond de zevende maand van je zwangerschap contact met je op voor een intakegesprek. Bij je eerste kindje komt de kraamzorgconsulent bij jou thuis. Ook wanneer er een indicatie is voor een huisbezoek óf wanneer jij zelf graag een huisbezoek wilt en je zorgverzekeraar dit vergoedt, komt de kraamzorgconsulent naar je toe. Is het je tweede kindje (of meer) of heb je je laat aangemeld, dan kan het gesprek eventueel telefonisch plaatsvinden. 

Tijdens het intakegesprek bespreekt je kraamzorgconsulent met jou hoe de kraamzorg zal verlopen, beantwoordt ze vragen en stelt ze op basis van het Landelijk Indicatie Protocol het aantal uren kraamzorg vast. Verder informeert ze of er nog bijzonderheden zijn en of je speciale wensen hebt. Ook het onderwerp borstvoeding komt aan de orde. Eventueel kun je samen met haar nog even checken of je alle benodigdheden voor je bevalling en kraamtijd in huis hebt.

Je kraamzorgconsulent noteert alles op een intakeformulier, dat ze bij je achterlaat. Tijdens de kraamtijd gebruikt je kraamverzorgende dit formulier als richtlijn. Natuurlijk kun je, in overleg met je kraamverzorgende, het formulier nog verder aanvullen. 

Arbo

Bij Dé Provinciale Kraamzorg vinden we het belangrijk dat onze kraamverzorgenden veilig kunnen werken, in een gezonde werkomgeving. Ook dit onderwerp komt tijdens het intakegesprek aan de orde.

Stel jouw vraag

Bereid je voor

Cursussen rondom de zwangerschap

Dé Provinciale Kraamzorg helpt jou om je voor te bereiden op de komst van je kindje. We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over de cursussen en trainingen rondom zwangerschap en bevalling die je kunt volgen. Wanneer je weet wat je te wachten staat, verloopt je bevalling en de kraamtijd immers prettiger. Cliënten van Dé Provinciale Kraamzorg krijgen korting op deze cursussen. Tijdens je zwangerschap krijg je ook te maken met veel verschillende praktische zaken. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding: wat mag je wel en niet eten tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft? Ook is het belangrijk om voorbereid te zijn op de bevalling, zodat je alles in huis hebt wat je nodig hebt. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons!

Kraamzorghulpmiddelen van Medipoint

Kraamzorghulpmiddelen van Medipoint

Dé Provinciale Kraamzorg werkt samen met thuiszorgwinkel Medipoint. Medipoint biedt alle kraamzorghulpmiddelen die je nodig hebt tijdens en na je zwangerschap. Je kunt hier een aantal geselecteerde kraamzorghulpmiddelen gratis lenen, zoals een ondersteek, bedverhogers of bedklossen, toiletstoel, douchestoel en een rugsteun. Ook kan je een volledig kraampakket bestellen voor € 25,99.

Kraamzorgconsulent

Bij Dé Provinciale Kraamzorg heb jij altijd een vast aanspreekpunt tijdens je zwangerschap én in je kraamtijd: de kraamzorgconsulent. Onze kraamzorgconsulenten hebben jarenlange ervaring in de kraamzorg en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Of die nu gaan over je verzekering of over praktische zaken rondom de bevalling en de kraamtijd. Omdat jouw kraamzorgconsulent gekoppeld is aan de regio waarin jij woont, heeft ze contact met verloskundigen, ziekenhuizen en kraamhotels bij jou in de buurt.

Cursussen

 • Op weg naar je bevalling

  De cursus 'Op weg naar je bevalling' is een complete en zeer praktijkgerichte cursus in één avond voor jou en je partner. De cursus wordt in groepsverband met maximaal 10 deelnemers gegeven. 

 • Samen Bevallen

  Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

 • Zo Bevallen

  Tijdens deze cursus krijg je (indien gewenst met partner) inzicht in het natuurlijke proces van bevallen. Informatie en oefening wisselen elkaar rustig af.

 • Informatieavond borstvoeding

  Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een lactatiekundige IBCLC alles over de voordelen van borstvoeding, do’s en don’ts en hoe je het beste kunt voorbereiden. 

 • Shantala Babymassage

  Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen.

 • Zwangerschapsyoga

  Zwangerschapsyoga richt zich niet alleen op de bevalling, maar ook op de beleving van de zwangerschap.

 • ZwangerTotaal

  ZwangerTotaal is een volledig bewegingsprogramma voor wie kampt met lichamelijke klachten tijdens je zwangerschap.

 • HypnoBirthing®

  HypnoBirthing® gaat ervan uit dat je bevalling moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen, als je de natuur haar werk laat doen.

 • Compleet cursuspakket

  Een team van deskundigen op het gebied van zwangerschap, bevalling en de tijd erna kunnen je helpen bij een goede voorbereiding op de bevalling en de komst van je kindje.

 • Zwangerschapszwemmen

  Inspannen en ontspannen in warm water, goed voor uw lijf, de band met de baby en leuk om contacten op te doen met anderen in dezelfde situatie!

 • Hart for her

  Zwangerschapscursus en onbeperkt trainen

  Wat bijzonder, je bent zwanger! De komende negen maanden zijn een bijzondere tijd. Een periode waarin er heel veel verandert. Lees snel verder wat wij voor jou kunnen betekenen.

 • FitMama ZwangerFit cursus

  Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap veel voordelen geeft. Actief bewegen geeft een positief effect op het energieniveau en algemeen welbevinden en, heel fijn, het kan zwangerschapskwaaltjes verminderen.
  Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap kan van positieve invloed zijn op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna.

   

   

Meld je direct aan en ontvang leuke aanbiedingen

Als je jezelf in schrijft bij Dé Provinciale Kraamzorg kun je rekenen op de beste kraamzorg. Bovendien ontvang je van ons leuke aanbiedingen. Kijk voor het actuele op de website.