Ruim 50 jaar ervaring

Over Dé Provinciale Kraamzorg

Kraamzorg is ons vak, al meer dan 50 jaar. In al die jaren is er veel veranderd, maar niet onze uitgangspunten en doelstellingen: net als vijftig jaar geleden bieden we gegarandeerde zorg voor iedereen, met respect voor ieders levensbeschouwing. Kraamzorg van hoge kwaliteit, wat niet alleen blijkt uit onze kwaliteitscertificeringen maar ook uit het feit dat onze cliënten ons waarderen met een 8,8.

 • Deskundige kraamverzorgenden

 • Één aanspreekpunt

 • Meer dan 50 jaar ervaring

 • Altijd dichtbij

Altijd in de buurt

Bij Dé Provinciale Kraamzorg werken meer dan 130 uitstekend gekwalificeerde medewerkers, die jou een perfecte kraamtijd willen bezorgen. Zij werken in teams in Zeeland en West-Brabant en ze zijn dus altijd bij jou in de buurt.

Schouwen Duiveland Regio Tholen en West-Brabant Walcheren Rondom de Oosterschelde Zeeuws vlaanderen

Altijd kraamzorg bij jou in de buurt

Vind ons in heel Zeeland en in West-Brabant

Ontdek een kraamconsulent dicht bij jou in
de buurt. Wij zijn altijd in de buurt.

Kraamzorg van Dé Provinciale Kraamzorg

Kraamzorg is persoonlijke zorg voor jou en jouw baby. De bevalling en de eerste dagen met je baby zijn heel bijzonder. De deskundige kraamverzorgenden van Dé Provinciale Kraamzorg zijn er om jouw kraamtijd zo prettig mogelijk te maken. Of je je kraamtijd nu thuis of in het kraamhotel doorbrengt: je kan op ons vertrouwen voor goede, persoonlijke zorg voor moeder en kind, zoveel mogelijk door dezelfde kraamverzorgende. Ook kunnen we je begeleiden tijdens de bevalling en de voorbereiding daarop. We zijn altijd dichtbij en bij alles wat we doen, staan jouw wensen voorop.

Niet voor niets beoordelen onze cliënten onze kraamzorg met een 8,8!

Voordelen Dé Provinciale Kraamzorg

Wanneer je kiest voor onze kraamzorg, dan mag je dit van ons verwachten:

 • Een kraamverzorgende met speciale scholing voor bevallingen
 • Lactatiekundigen die zijn gecertificeerd voor hulp bij de borstvoeding (ook aan huis)
 • Geen verschillende mensen over de vloer: in 75% van de gezinnen één persoon
 • Kraamzorg en ondersteuning op maat
 • Jarenlange ervaring
 • Niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin
 • Contracten met alle zorgverzekeraars

Bestuur en toezicht

In de Governancecode Zorg (2017) is overwogen dat goed bestuur en toezicht belangrijke voorwaarden zijn voor goede zorg. Naleving van de Governancecode draagt daaraan bij en is dan ook uitgangspunt voor het handelen van de Raad van Toezicht van Dé Provinciale Kraamzorg. In de Governancecode is opgenomen dat de Raad van Toezicht haar toezichtkader expliciteert. Ten behoeve van haar rol heeft de Raad van Toezicht zijn eigen visie op toezicht geformuleerd. In het kader zijn de rollen en de inrichting van de RvT vastgelegd.