Samenwerking

Rondom de bevalling

Om jou de best mogelijke kraamzorg te kunnen bieden, werkt Dé Provinciale Kraamzorg samen met diverse partners. Zo hebben we veel ervaring met het assisteren bij bevallingen, thuis en in het ziekenhuis. Dag en nacht staan we voor je klaar, 7 dagen per week. We werken niet alleen samen met verloskundigenpraktijken uit ons hele werkgebied, maar ook met de ziekenhuizen in Goes, Terneuzen, Dirksland en Bergen op Zoom. Daarnaast werken we samen met de consultatiebureaus van de Jeugdgezondheidszorg in Zeeland en West-Brabant. 

Hieronder vind je handige links van partners met wie Dé Provinciale Kraamzorg samenwerkt.

Service na de kraamtijd

Ook na afloop van de kraamtijd kun je op Dé Provinciale Kraamzorg rekenen. Heb je nog vragen, laat het ons weten! Na de kraamtijd kun je in principe weer zelf de zorg voor je gezin op je nemen. Maar heb je toch nog vragen over de verzorging van je baby of heb je behoefte aan extra zorg, bel ons dan gerust: 0113 – 224000. Mailen kan ook: post@deprovincialekraamzorg.nl.
 

Gehoortest en hielprikje

De kraamverzorgende neemt tijdens de kraamtijd contact op met de screeners van de JeugdGezondheidsZorg om een afspraak te maken voor een gehoortest en een hielprikje. In Nederland vinden deze belangrijke onderzoeken in de eerste week na de geboorte plaats.


Gehoortest

Je baby krijgt een klein, zacht dopje in het oor met daarin een microfoontje en een speaker. Via het dopje worden klikgeluidjes aangeboden. Een gezond oor reageert bij het verwerken van het geluid door zelf ook een geluidje te produceren. Dit wordt opgevangen door het microfoontje in het dopje. Als er een goede reactie wordt gemeten is de functie van het binnenoor in orde. Beide oren worden apart getest. In principe merkt je baby weinig van de test; over het algemeen slaapt hij gewoon door. Meestal is de test binnen enkele minuten klaar en de uitslag krijg je direct.
 

Hielprikje

Uit de hiel wordt een klein beetje bloed van je baby afgenomen en op een speciaal daartoe bestemd kaartje gedaan voor het laboratorium. Een centraal laboratorium onderzoekt dit bloed op mogelijke aandoeningen.
 

Overdracht naar JeugdGezondheidZorg 

Aansluitend aan de kraamtijd verzorgt Dé Provinciale Kraamzorg de overdracht naar de afdeling JeugdGezondheidsZorg 0 – 4 jarigen.