Ga met ouders in gesprek over roken: “Help ouders om de cirkel te doorbreken”

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Roken schaadt de gezondheid van het kind, ook als een ouder alleen maar buiten rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen. Daarom richt de landelijke campagne PUUR rookvrij zich de komende periode op ouders met thuiswonende kinderen. Op plekken waar ouders komen worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging, want: stoppen met roken kan op ieder moment.


 

Juist als zorgverlener is het belangrijk om met ouders in gesprek te gaan over roken. Een stopadvies van jou als zorgverlener vergroot de kans dat een roker stopt met roken. Zo zegt kraamverzorgende Roxanne Broeks-Gäde: “Ik vind het een taak van de kraamverzorgende om een kindje rookvrij te laten opgroeien. Help ouders om de cirkel te doorbreken.

Vraag ouders of ze roken en verwijs hen gemakkelijk en snel naar begeleiding. Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op: puurvoorprofs.nl/ingesprek.

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis