Hoera, Kraamvisite is gepast toegestaan

De voorkeur is om zo min mogelijk visite te ontvangen in de kraamtijd, max. 1 persoon per dag voorkeur geen visite indien de kraamverzorgende aanwezig is. We  volgen hierin de landelijke richtlijnen vanuit onze Brancheorganisatie (Bo).

Het dringende advies vanuit de sector blijft om het externe bezoek zoveel mogelijk te beperken (alleen indien er geen (verdenking op) besmetting is!). De voorkeur is om geen visite te ontvangenHierdoor voorkomen we, dat het gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel contacten en dus een grotere kans op besmetting. Op deze manier kan jouw gezin optimaal worden beschermd, net zoals de kraamverzorgende én kunnen we de continuïteit van zorg het beste waarborgen.

Indien er toch bezoek komt vind je onderstaand de voorwaarden voor het bezoek:

  • 1,5 Meter afstand moet mogelijk zijn
  • Het kraamgezin vergewist zich ervan dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen
  • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen
  • NB. De voorkeur blijft, dat de kraamvistie komt wanneer de kraamverzorgende niet in huis is.

In het kraamhotel is de partner de hele dag welkom (mits deze persoon geen Corona gerelateerde klachten heeft), daarnaast mag maximaal 1 kind (broertje of zusje) aanwezig zijn onder de 12 jaar tussen 17.00 en 20.00 uur. Verder is er maximaal 1 bezoeker met bezoekerspas (deze pas is verkrijgbaar in de hal van het ziekenhuis en geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar) extra welkom per dag van 17.00 tot 20.00 uur (per 24 uur moet dit een vaste bezoeker zijn). Indien er geen extra bezoeker is dan is er 1 extra broertje of zusjes welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

Mondkapjesbeleid ETZ

Iedereen vanaf 13 jaar moet tijdens zijn gehele bezoek in het ziekenhuis een mondkapje dragen in alle  ruimtes in het ETZ, dus ook in de kraamsuite van de kraamvrouw. De partner van de kraamvrouw hoeft alleen in alle openbare ruimtes een mondkapje te dragen (dus de gangen, toiletten, liften, horecagelegenheden en wachtruimtes). Verder moet de partner van de kraamvrouw een mondkapje dragen in de kraamsuite van de kraamvrouw indien er een medewerker op dat moment in de suite aanwezig is.

Update: 21 maart 2021

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis