Waar moet je aan denken bij het maken van een geboortekaartje?

Er is een klein wondertje op komst! Tijdens de zwangerschap moet je heel veel dingen regelen, zo ook het geboortekaartje. Maar waar moet je allemaal aan denken tijdens het regelen van dit geboortekaartje? Wij voorzien je graag van alle informatie en tips! 

Een geboortekaartje regelen: Dit is waarschijnlijk niet iets wat meteen in je opkomt, maar hoe eerder je dit geregeld hebt, hoe meer je uiteindelijk kunt genieten van je baby. Met alle opties en verschillende stijlen lijkt het tegenwoordig bijna onmogelijk om een keuze te maken. Maar geen zorgen, met onze tips wordt het vinden van het perfecte geboortekaartje een stuk gemakkelijker!  

Wanneer en naar wie stuur je een geboortekaartje? 

Wanneer je het volgens de oude stempel wil doen, dan verstuur je het geboortekaartje op de tweede dag na de bevalling. Dit is tegenwoordig niet meer voor iedereen haalbaar, logisch. En dat is helemaal niet erg, want iedereen ontvangt graag jouw geboortekaartje, ongeacht wanneer! Naar wie ga jij het kaartje sturen? De meeste kersverse ouders sturen het kaartje naar familie, vrienden, collega’s, buren en kennissen. Het is ook altijd leuk om het kaartje naar de huisarts en verloskundigenpraktijk te sturen.  

Wat staat er op een geboortekaartje?  

Eén van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken bij het maken van een geboortekaartje: de inhoud. Zorg in ieder geval dat de belangrijkste details niet ontbreken. Denk hierbij aan de naam, de geboortedatum en de namen van jullie als papa, mama en broertjes of zusjes. Vermeld ook of bezoek wenselijk is en hoe jullie dit graag willen. Wat ook altijd leuk is om op het geboortekaartje te vermelden is:  

  • De lengte en gewicht van je baby; 
  • Tijdstip van de geboorte;  
  • Leuke cadeautips; 
  • Eventuele gedichtjes en versjes.   

Tips voor het maken van een geboortekaartje 

Met onderstaande tips zal het ontwerpen van jullie geboortekaartje een stuk gemakkelijker gaan. 

  • Tip 1: Begin op tijd. Wij snappen dat wanneer je net zwanger bent er andere dingen op je prioriteitenlijstje staan. Toch is het aan te raden om vroeg te beginnen. Oriënteer je alvast, zodat jullie een idee hebben wat jullie wel of niet mooi vinden. Dit maakt het kiezen straks een stuk gemakkelijker! 
  • Tip 2: Maak het kaartje persoonlijk. Kies ervoor om een persoonlijk gedichtje of quote toe te voegen aan het geboortekaartje. Haal eventueel informatie uit een liedje of je favoriete boek. Dit maakt het kaartje van jullie baby écht uniek! 
  • Tip 3: Bestel een modelkaart. Je weet pas écht of dit het kaartje wordt, wanneer je het in handen hebt. Maak daarom gebruik van een modelkaart.  
  • Tip 4: Liever te veel dan te weinig. Bestel altijd wat extra geboortekaartjes. Je zal niet de eerste zijn die pas later ontdekt dat iemand niet op de lijst staat terwijl je diegene wel een kaartje wil sturen. Plus reserveer er ook altijd één voor jezelf, zo heb je een mooi aandenken!  

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis