Op vakantie met je kindje

Op vakantie gaan met een baby kan erg spannend zijn. Je moet namelijk aan duizend-en-één-dingen denken. Is de bestemming geschikt? Heb je alles bij je? Waar moet je op letten? Wij geven je graag alle informatie en tips.

 

Het is heel belangrijk om er met je gezin even tussenuit te gaan. Ook met een baby is dit mogelijk. Wanneer je kinderen het fijn hebben dan heb jij als ouder zijnde ook een geslaagde vakantie. Op vakantie gaan met je baby lijkt een hele onderneming vól uitdagingen, maar met een goede voorbereiding kom je een heel eind.

Kun je met een jong kindje op vakantie?

Op vakantie gaan met een jong kindje is zeker mogelijk. Je kunt met een pasgeboren baby gewoon gaan reizen, dus het is aan jou om te bepalen wanneer je met je kindje op reis gaat. Sommige vliegmaatschappijen willen alleen baby’s aan boord van minstens een week oud, maar dit is een uitzondering. Dus wil je op avontuur met je baby? Dan is dit met een goede voorbereiding zeker mogelijk!

Op vakantie met een baby: wat neem je mee?

Een hele hoop! Het kan natuurlijk ook beperkt, maar de meeste ouders nemen een auto vol met spullen mee wanneer ze op vakantie gaan met kinderen. Wij vertellen je graag de belangrijkste benodigdheden voor op vakantie:

  • Neem genoeg kleding mee. Van rompertjes tot lange en korte broekjes en van shirtjes tot truien, je gaat het echt nodig hebben;
  • Verzorging is erg belangrijk. Een luiertas met voldoende luiers, billendoekjes, een aankleedkussen, shampoo, zeep en eventuele medicijnen;
  • Wanneer je geen borstvoeding geeft, denk dan aan babyvoeding, een thermosfles, slabbetjes en fruithapjes. Neem deze dingen mee vanuit huis. Eten en drinken waaraan je kindje thuis aan gewend is, zijn vaak lastig te vinden in het buitenland; 
  • Je baby moet natuurlijk ook een goede nachtrust hebben. Zorg daarom voor de favoriete knuffels, een fijne slaapzak en eventueel een speentje.

Vergeet naast alle belangrijke verzorgingsspullen niet om voldoende speelgoed mee te nemen.

Geschikte vakantiebestemmingen met een baby

Niet elke bestemming is ideaal om met je baby naartoe te gaan. Gelukkig zijn er genoeg vakantiebestemmingen die wél babyproof zijn! Denk aan de Europese buurlanden, maar ook in eigen land is alles vaak erg goed geregeld. Kies bijvoorbeeld voor de Waddeneilanden. Daar vind je rust, natuur, geweldige zandstranden en fijne, comfortabele gezinsaccommodaties.

Tips voor een geslaagde vakantie met je kindje

Wil je heel graag op reis gaan, maar zit er toch nog een lichte twijfel? Wij geven je graag nog een aantal tips, zodat je een geslaagde vakantie tegemoet gaat: 

  • Ga voor een kindvriendelijke accommodatie. Kijk hiervoor altijd even bij de recensies van het hotel of appartement. 
  • Begin op tijd met inpakken, dit duurt vaak langer dan gepland. Houd hier voor de structuur ook een babychecklist naast zodat je niets kunt vergeten. 
  • Ga je met het vliegtuig? Laat je baby wat drinken tijdens het opstijgen en landen. Hierdoor is de kans op pijnlijke oren en een oorontsteking direct voorkomen.
  • Plan maximaal eén activiteit per dag en houd je zoveel mogelijk aan het (slaap)ritme van thuis.

En de allerbelangrijkste tip: pas je aan, aan het ritme en karakter van jouw baby! Want elke baby is namelijk anders.

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis