Kraamvisite liever niet i.v.m. extra Coronamaatregelen!

Voor kraamgezinnen waar geen (verdenking op) Covid-19 is geldt het dringende advies om geen bezoek te laten komen tijdens de aanwezigheid van onze kraamverzorgenden. Hiermee voorkomen we dat de pasgeborene en het gezin maar ook onze kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting. Mocht je wel kraamvisite willen ontvangen, dan is het mogelijk om twee vaste bezoekers aan te wijzen die tijdens de kraamweek op visite komen.

De uitgangspunten voor gezinnen met (een verdenking op) Covid-19 blijven onveranderd: kraambezoek is niet toegestaan.

Voorwaarden voor het bezoek zijn:

  • 1,5 Meter afstand moet mogelijk zijn
  • Het kraamgezin vergewist zich ervan dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen
  • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen

NB. De voorkeur blijft, dat de kraamvistie komt wanneer de kraamverzorgende niet in huis is, ook dan liefst zo min mogelijk visite.

Bezoek kraamhotel Lunavi

In het kraamhotel is de partner de hele dag welkom (mits deze persoon geen Corona gerelateerde klachten heeft), daarnaast mag 1 kind (broertje of zusje) aanwezig zijn onder de 13 jaar tussen 14.00 en 20.00 uur. Verder zijn er maximaal 2 bezoekers (afzonderlijk van elkaar) met bezoekerspas (deze pas is verkrijgbaar in de hal van het ziekenhuis en geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar) extra welkom per dag van 14.00 tot 20.00 uur (per 24 uur moeten dit vaste bezoekers zijn). Indien er geen extra bezoekers zijn dan zijn er eventueel 2 extra broertjes of zusjes welkom tussen 14.00 en 20.00 uur. Bezoekers mogen natuurlijk ook geen Corona gerelateerde klachten hebben.

Aanwezigheid partus kraamhotel

Vanaf vrijdag 11 juni 2021 mag er weer een 2e persoon bij de partus aanwezig zijn in het kraamhotel (bezoekregeling kraamhotel zie bovenstaand).

Groene bezoekerspas ETZ

De groene bezoekerpas moet worden opgehaald in de hal van het ziekenhuis, meteen na binnenkomst. Deze moet in de publieke ruimtes worden gedragen!

Mondkapjesbeleid ETZ

Iedereen vanaf 13 jaar moet tijdens zijn gehele bezoek in het ziekenhuis een mondkapje dragen in alle  ruimtes in het ETZ, dus ook in de kraamsuite van de kraamvrouw. De partner van de kraamvrouw hoeft alleen in alle openbare ruimtes een mondkapje te dragen (dus de gangen, toiletten, liften, horecagelegenheden en wachtruimtes). Verder moet de partner van de kraamvrouw een mondkapje dragen in de kraamsuite van de kraamvrouw indien er een medewerker op dat moment in de suite aanwezig is.

Huiskamer en brasserie ETZ

Het kinderfonds heeft landelijke maatregelen doorgevoerd waardoor onze Huiskamer met ingang van vandaag tot nadere berichtgeving wordt gesloten.

Ook de Brasserie sluit als horeca/restaurant, maar deze wordt nog wel ingezet als take-away functie voor uitgifte van maaltijden en dranken.

Update 20 juli 2021

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis