Kraamvisite liever niet i.v.m. extra Coronamaatregelen!

Het dringende advies geldt om geen of zo min mogelijk bezoek te laten komen tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende. Eén vaste bezoeker, die kortdurend op bezoek komt mag, mits er 1,5 meter afstand  kan worden gehouden (dit geldt alleen indien er geen (verdenking op) besmetting is!). Het advies blijft om ook op de momenten dat de kraamverzorgende niet in huis is zo min mogelijk visite te ontvangen.

Voorwaarden voor het bezoek zijn:

  • 1,5 Meter afstand moet mogelijk zijn
  • Het kraamgezin vergewist zich ervan dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen
  • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen

NB. De voorkeur blijft, dat de kraamvistie komt wanneer de kraamverzorgende niet in huis is, ook dan liefst zo min mogelijk visite.

IIn het kraamhotel is de partner de hele dag welkom (mits deze persoon geen Corona gerelateerde klachten heeft), daarnaast mag maximaal 1 kind (broertje of zusje) aanwezig zijn onder de 12 jaar tussen 17.00 en 20.00 uur. Verder is er maximaal 1 bezoeker met bezoekerspas (deze pas is verkrijgbaar in de hal van het ziekenhuis en geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar) extra welkom per dag van 17.00 tot 20.00 uur (per 24 uur moet dit een vaste bezoeker zijn). Indien er geen extra bezoeker is dan is er 1 extra broertje of zusjes welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

Groene bezoekerspas ETZ

De groene bezoekerpas moet worden opgehaald in de hal van het ziekenhuis, meteen na binnenkomst. Deze moet in de publieke ruimtes worden gedragen!

Mondkapjesbeleid ETZ

Iedereen vanaf 13 jaar moet tijdens zijn gehele bezoek in het ziekenhuis een mondkapje dragen in alle  ruimtes in het ETZ, dus ook in de kraamsuite van de kraamvrouw. De partner van de kraamvrouw hoeft alleen in alle openbare ruimtes een mondkapje te dragen (dus de gangen, toiletten, liften, horecagelegenheden en wachtruimtes). Verder moet de partner van de kraamvrouw een mondkapje dragen in de kraamsuite van de kraamvrouw indien er een medewerker op dat moment in de suite aanwezig is.

Huiskamer en brasserie ETZ

Het kinderfonds heeft landelijke maatregelen doorgevoerd waardoor onze Huiskamer met ingang van vandaag tot nadere berichtgeving wordt gesloten.

Ook de Brasserie sluit als horeca/restaurant, maar deze wordt nog wel ingezet als take-away functie voor uitgifte van maaltijden en dranken.

Update 2 maart 2021

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis