Dé Provinciale Kraamzorg I Lunavi Kraamzorg sluit aan bij BabythuisZorg

Op 15 mei 2021 heeft Provinciale Kraamzorg/Lunavi Kraamzorg de franchiseovereenkomst getekend met BabythuisZorg Nederland. Door het tekenen van deze overeenkomst kan BabythuisZorg nu ook in het Zuid-Westen, in Zeeland en West- en Midden Brabant worden aangeboden. Eerder sloten kraamzorg Het Kraamnest en Kraamzorg de Waarden al aan bij de franchiseformule.

 

BabythuisZorg is blij met de belangstelling die er is van andere kraamzorgorganisaties om zich in te zetten voor gezinnen die na de kraamtijd tijdelijk (nog) niet zelfredzaam zijn. Lindy van Breda Vriesman, bestuurder van Kraamzorg Het Groene Kruis: “Wij bieden dit product in Noord-Nederland nu ruim twee jaar aan. We zien dat er regelmatig gezinnen zijn die langer zorg nodig hebben dan de 8-10 dagen reguliere kraamzorg. Bijvoorbeeld omdat het lichamelijk of psychisch herstel langer duurt of omdat zij gewoon langer de tijd nodig hebben om bepaalde vaardigheden of structuur aan te leren. Het is fijn dat deze zorg ook in andere delen van het land beschikbaar komt.”

Janine Kliphuis (directeur-bestuurder van Dé Provinciale Kraamzorg/Lunavi Kraamzorg) is blij dat, voor de gezinnen die tijdelijk extra hulp nodig hebben, deze zorg in de regio geboden kan worden. Met de toevoeging van BabythuisZorg kunnen wij onze zorgverlening nog beter aan laten sluiten op de wensen en behoeften van onze cliënten. De organisatie gaat de komende periode aan de slag met de implementatie binnen de organisatie. De eerste stap is gezet met het tekenen van de overeenkomst. Momenteel wordt de organisatie ingericht voor BabythuisZorg en binnenkort krijgen onze kraamverzorgenden aanvullende scholing. De verwachting is dat het product in het najaar geleverd kan worden.

Meer over BabythuisZorg
BabythuisZorg is gezinsondersteuning in gezinnen met een kindje tot ongeveer 1 jaar. De zorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht om een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. Financiering van BabythuisZorg loopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van de gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. De medewerkers zijn allen gediplomeerd kraamverzorgende en hebben aanvullende scholing gehad om hun rol bij BabythuisZorg goed te kunnen vervullen.

Het product BabythuisZorg gaat uit van vier pijlers: we vullen aan als ouders het tijdelijk even niet zelf kunnen. We ondersteunen om de eigen kracht van ouders te helpen ontwikkelen. We helpen te overbruggen als de benodigde zorg nog niet beschikbaar is. En we maken verbinding tussen het medisch en sociaal domein om te komen tot 1 gezin/1 plan.

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis