Nieuws over Dé Provinciale Kraamzorg

Actueel nieuws

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen rondom Dé Provinciale Kraamzorg.

Nieuws & actualiteiten

 • GEZOCHT: MOEDERS VOOR DE MOEDERRAAD

  GEZOCHT: MOEDERS VOOR DE MOEDERRAAD

  Vanuit het Verloskundig Samenwerkingsverband Zeeuws- Vlaanderen en de Stuurgroep Integrale Geboortezorg is het opzetten van een moederraad een doel geworden. Met de moederraad wil het VSV de patiënt/cliënt een stem geven in zaken die de geboortezorg in Zeeuws Vlaanderen aangaat. Op die manier kan het patiëntenperspectief structureel en effectief worden betrokken in besluitvorming in het bestuur. Samen met de ervaringen van moeders kunnen nieuwe werkwijzen en ontwikkelingen beter worden doorgevoerd.

  Vind jij dit ook belangrijk? Misschien wil je dan wel meedenken in de moederraad?
  Stuur een mailtje naar: communicatie@zzv.nl

   

 • Opvoeden is samenspel, wij doen mee!

  Opvoeden is samenspel, wij doen mee!

  Week van de Opvoeding

  Dit jaar is de Week van de Opvoeding van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018.

  De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ook kun je tijdens deze week gratis deelnemen aan een workshop. Lees meer....

 • Beurs Dirksland: Zwanger, zwanger worden of net bevallen

  Beurs Dirksland: Zwanger, zwanger worden of net bevallen

  Tijdens de beurs in Dirksland vind je diverse stands op het gebied van zwanger worden, zwanger zijn, borstvoeding, bevallen, het nieuwe gezin en kraamzorg. Tijdens deze beurs is er ook een kraamzorgconsulent van Dé Provinciale Kraamzorg aanwezig. Zij kan je helpen met al je vragen rondom kraamzorg.

  De beurs vindt plaats op zaterdag 22 september a.s. van 10.00 tot 15.00 uur in Verloskundig centrum Cura Vita, Stationsweg 22 te Dirksland.

   

 • Babygids

  Babygids "Boefjes"

  Ben je zwanger, dan ontvang je bij bezoek aan je verloskundige de babygids "Boefjes". Een babygids met uitvoerige informatie over de zwangerschap, bevalling, na de bevalling, voeding, verzorging, gezondheid, veiligheid en opvoeding van kinderen 0 tot 3 jaar.
  Ook Dé Provinciale Kraamzorg heeft hieraan meegewerkt. Lees meer:

   

 • Scholing' Veilige Hechting'

  Scholing' Veilige Hechting'

  Onze kraamverzorgenden zijn bijgeschoold in 'Veilige Hechting'.
  De kraamverzorgende is een belangrijke schakel in de zorg rondom een kersvers gezin en zij kan ervoor zorgen dat ouders zich bewust worden van het belang van een veilige hechting.  De ontwikkeling van een kind wordt voor een groot deel bepaald door het al dan niet veilig gehecht zijn aan ouders en/of verzorgers en een veilige hechting zorgt voor een stevige basis, waarbij er vertrouwen bij een kind wordt ontwikkeld in eigen kunnen.
  Een interessante en leerzame scholing die onze kraamverzorgenden zeker in de praktijk gaan gebruiken!

  Een felicitatie voor alle collega's!

 • Winactie Dé Provinciale Kraamzorg: Hoeveel beschuiten smeren wij?

  De kraamverzorgenden van Dé Provinciale Kraamzorg zorgen dat jouw kraamweek goed georganiseerd en gesmeerd verloopt. Raad jij hoeveel beschuit met muisjes onze kraamverzorgende per kraamweek smeert? Geef op onze Facebookpagina het antwoord en wie weet win jij een geboortereportage!

 • Nieuwe versie kraamdagboeken & zorgplannen

  Nieuwe versie kraamdagboeken & zorgplannen

  Dé Provinciale Kraamzorg heeft een mooi nieuw zorgplan én kraamdagboek! Lunavi Kraamzorg is een onderdeel van Dé Provinciale Kraamzorg. We hebben met plezier onze werkwijzen samengevoegd en er zijn prachtige, zeer doordachte zorgplannen en kraamdagboeken ontstaan. Inhoudelijk en kwalitatief echt een hoogstandje, we zijn er trots op! Kraamzorgconsulenten zijn druk bezig met het uitgeven van het zorgplan en het kraamdagboek bij onze cliënten. Dit betekent dat we zo her en der al in de gezinnen tegen komen, maar onze kraamverzorgenden vanaf juni echt allemaal werken met het nieuwe zorgplan.

 • 1-aprilgrap genderneutrale muisjes Dé Provinciale Kraamzorg

  1-aprilgrap genderneutrale muisjes Dé Provinciale Kraamzorg

  Vorige week kondigde Dé Provinciale Kraamzorg aan om niet enkel beschuiten met roze en blauwe muisjes te smeren: ouders hebben ook ook de keuze uit witte, genderneutrale muisjes. Deze aankondiging deden wij in het kader van 1 april, de Dag van de Grap.

 • EHBO bijgeschoold

  EHBO bijgeschoold

  Alle kraamverzorgenden van Dé Provinciale Kraamzorg zijn weer EHBO geschoold en geslaagd!

  Alle kraamverzorgenden worden al jarenlang goed getraind en daarmee ook EHBO gediplomeerd. Zo blijft hun kennis steeds up-to-date en wordt de wijze waarop te handelen herhaald. In de maanden februari en maart 2018 zijn alle kraamverzorgenden weer bijgeschoold van deze kennis:

  • Reanimatie bij baby, kind en volwassene (met en zonder AED)
  • Handelen bij verslikken en verstikken
  • Aanleggen van diverse verbanden
  • Stabiele zijligging
  • Wonden, breuken en de verzorging daarvan
  • Hoe te handelen bij verdrinking, onderkoeling en oververhit zijn

  Iedereen van harte gefeliciteerd!!

   

 • Gebruik van een slaapzak

  Gebruik van een slaapzak

  Wordt je kindje beweeglijker? Stap dan over op een goed passende babyslaapzak. Dat is de veiligste manier om je kindje warm te houden totdat hij/zij twee jaar is. De slaapzak kan het hoofdje van je kind niet bedekken, dus je kindje kan altijd vrij ademen en krijgt het niet te warm. Je kindje krijgt het ook niet te koud want het blijft altijd bedekt.

  Waar let je op als je een slaapzak koopt?

  Zorg dat de slaapzak goed past. De slaapzak mag niet te groot of te klein zijn, dat is gevaarlijk. Een slaapzak is te groot als de armsgaten en halsopening te groot zijn. Je kindje kan dan in de slaapzak kruipen. Een slaapzak is te klein als je kindje er alleen met kromme beentjes in kan liggen of als de armsgaten en halsopening te strak zitten.
  Een dunne slaapzak mag je samen gebruiken met een dekentje of een lakentje. Dan rolt je kindje minder makkelijk op zijn/haar buik.

  Voor meer informatie: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen