Nieuws over Dé Provinciale Kraamzorg

Actueel nieuws

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen rondom Dé Provinciale Kraamzorg.

Nieuws & actualiteiten

 • Winactie Dé Provinciale Kraamzorg: Hoeveel beschuiten smeren wij?

  De kraamverzorgenden van Dé Provinciale Kraamzorg zorgen dat jouw kraamweek goed georganiseerd en gesmeerd verloopt. Raad jij hoeveel beschuit met muisjes onze kraamverzorgende per kraamweek smeert? Geef op onze Facebookpagina het antwoord en wie weet win jij een geboortereportage!

 • Zwanger en Baby Event Walcheren

  Zwanger en Baby Event Walcheren

  Zwanger en Baby Event Walcheren is een evenement voor aanstaande en kersverse ouders. Met kraampjes, workshops, een beautycorner en een deskundigenplein is er voor ieder wat wils.

  Deze editie van de Zwanger en Baby Event Walcheren vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 van 10.00 tot 15.00 uur in kinderdagverblijf Bonte Koets en Grand Café Willem in Middelburg. Alle vrouwen die zwanger of pas bevallen zijn, maar natuurlijk ook partners, baby’s, broertjes en zusjes zijn welkom. Kom je ook?

  Zwanger en Baby Event Walcheren is een initiatief van Kinderopvang Walcheren.
  Dé Provinciale Kraamzorg is een van de deelnemers.

  zaterdag
  2 juni 2018
  10.00 – 15.00 uur

  Kinderdagverblijf Bonte Koets &
  Grand Café Willem
  Sportlaan 112, Middelburg


   

   

 • Nieuwe versie kraamdagboeken & zorgplannen

  Nieuwe versie kraamdagboeken & zorgplannen

  Dé Provinciale Kraamzorg heeft een mooi nieuw zorgplan én kraamdagboek! Lunavi Kraamzorg is een onderdeel van Dé Provinciale Kraamzorg. We hebben met plezier onze werkwijzen samengevoegd en er zijn prachtige, zeer doordachte zorgplannen en kraamdagboeken ontstaan. Inhoudelijk en kwalitatief echt een hoogstandje, we zijn er trots op! Kraamzorgconsulenten zijn druk bezig met het uitgeven van het zorgplan en het kraamdagboek bij onze cliënten. Dit betekent dat we zo her en der al in de gezinnen tegen komen, maar onze kraamverzorgenden vanaf juni echt allemaal werken met het nieuwe zorgplan.

 • 1-aprilgrap genderneutrale muisjes Dé Provinciale Kraamzorg

  1-aprilgrap genderneutrale muisjes Dé Provinciale Kraamzorg

  Vorige week kondigde Dé Provinciale Kraamzorg aan om niet enkel beschuiten met roze en blauwe muisjes te smeren: ouders hebben ook ook de keuze uit witte, genderneutrale muisjes. Deze aankondiging deden wij in het kader van 1 april, de Dag van de Grap.

 • Koud weer:

  Koud weer:

  Met dit koude weer is het toch lastig of het nu te koud is voor je kindje en je binnen blijft of toch naar buiten gaat. Gelukkig kan je je kindje lekker warm impakken, maar let op niet te warm want de kinderwagenbak houdt veel wind en kou buiten. Ga niet wandelen met een kruik in de kinderwagen, maar verwarm de kinderwagenbak voor met een kruik.
  Geeft je kindje een lekkere warme jas aan en een mutsje op en dek toe met een lakentje en een dekentje. Eventueel zou je de voetenszak van de Maxi Cosi kunnen gebruiken om in de kinderwagenbak te leggen en je kindje in stoppen. Dek het ook dan af met een lakentje en dekentje.

  Hoe houd je de temperatuur van de kindje in de gaten?
  Het nekje is een goed controlepunt, voel daar eens met je hand. Voelt het klam aan? Dan is je kindje te warm aangekleed/ingepakt, doe dan iets minder dikke kleding aan of dek het minder warm toe. 
  Ga wel lekker naar buiten en geniet van dit gezonde weer.
  Veel wandelplezier.

 • Gebruik van een slaapzak

  Gebruik van een slaapzak

  Wordt je kindje beweeglijker? Stap dan over op een goed passende babyslaapzak. Dat is de veiligste manier om je kindje warm te houden totdat hij/zij twee jaar is. De slaapzak kan het hoofdje van je kind niet bedekken, dus je kindje kan altijd vrij ademen en krijgt het niet te warm. Je kindje krijgt het ook niet te koud want het blijft altijd bedekt.

  Waar let je op als je een slaapzak koopt?

  Zorg dat de slaapzak goed past. De slaapzak mag niet te groot of te klein zijn, dat is gevaarlijk. Een slaapzak is te groot als de armsgaten en halsopening te groot zijn. Je kindje kan dan in de slaapzak kruipen. Een slaapzak is te klein als je kindje er alleen met kromme beentjes in kan liggen of als de armsgaten en halsopening te strak zitten.
  Een dunne slaapzak mag je samen gebruiken met een dekentje of een lakentje. Dan rolt je kindje minder makkelijk op zijn/haar buik.

  Voor meer informatie: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen