Hulp bij borstvoeding

Borstvoeding geven is puur natuur, gezond en gezellig! Dé Provinciale Kraamzorg biedt je alle steun om het geven van borstvoeding tot een succes en een plezier te maken.

Geen enkele kunstmatige zuigelingenvoeding kan de unieke eigenschappen van moedermelk evenaren en bovendien bevordert borstvoeding een bijzondere band tussen moeder en baby. 
 

Voorlichtingsavonden borstvoeding

Dé Provinciale Kraamzorg verzorgt voorlichtingsavonden voor aanstaande ouders die meer willen weten over borstvoeding. Tijdens deze voorlichtingsavonden vertellen we je alles over de voordelen van borstvoeding, do’s en don’ts en hoe je het beste kunt voorbereiden. Ook manieren waarop je partner kan helpen, kolven en borstvoeding combineren met werk komen aan de orde. 
 

Deelname aan de voorlichtingsavond kost € 15,00 (koffie, thee en informatiemateriaal zijn inbegrepen). Bekijk hier waar en wanneer de volgende voorlichtingsavond bij jou in de buurt is. 
1e halfjaar 2019
2e halfjaar 2019
 

Lactatiekundige hulp

Borstvoeding geven gaat meestal vanzelf, maar soms zijn er omstandigheden die het wat moeilijker maken en waarbij je wel wat extra hulp of advies zou kunnen gebruiken. Je kunt dan een beroep doen op een lactatiekundige. Dé Provinciale Kraamzorg heeft twee speciaal opgeleide lactatiekundigen in dienst. Zij zijn in het bezit van het internationale lactatiekundige diploma IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). 

Je kunt een lactatiekundige onder meer inschakelen bij:

 • problemen met het aanleggen van de baby
 • het weigeren van de borst
 • pijnklachten
 • terugkerende borstontstekingen.
 • onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby
 • vroeggeboorte
 • ziekte of handicap van moeder of baby
 • opnieuw beginnen met borstvoeding 
   

Telefonisch spreekuur en tarieven lactatiekundige begeleiding per 01-01-2017

Heb je een vraag of heb je behoefte aan advies van een lactatiekundige (dat kan zowel voor, tijdens, als na de kraamtijd) bel dan onze lactatielijn: 0113-224044. Er wordt gewerkt met een telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 11.30 uur. Tijdens de kraamtijd is telefonisch advies gratis. Buiten de kraamtijd gelden de volgende tarieven:

 • Bij ons ingeschreven cliënten: € 22,00* per half uur (minimum tarief per advies € 22,00)
 • Niet bij ons ingeschreven cliënten: € 31,00* per half uur (minimum tarief per advies € 31,00)
   

Stel je prijs op een huisbezoek van een van onze lactatiekundigen? Dan gelden zowel binnen als buiten de kraamtijd de volgende tarieven:

 • Bij ons ingeschreven cliënten: € 79,00* per uur (minimum tarief per consult € 79,00)**, inclusief een telefonische follow-up.
 • Niet bij ons ingeschreven cliënten: € 106,00* per uur (minimum tarief per consult € 106,00)**, inclusief een telefonisch follow-up.
   

* Tarief per 01-01-2017. Jaarlijkse bijstelling voorbehouden. Uurtarief wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.
** Inclusief voorbereiding en reistijd.
 

Vergoeding lactatiekundige hulp 

Veel zorgverzekeraars vergoeden lactatiekundige hulp. Meestal vragen ze dan om een verwijsbrief van huisarts of verloskundige. Of je wel of niet verzekerd bent voor lactatiekundige hulp vind je in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.
 

Lactatiekundige materialen

Ook hiervoor kan je bij Dé Provinciale Kraamzorg terecht; de prijslijst vind je hier. Bestellen kan via ons hoofdkantoor in Goes. Bel naar 0113-224000 of mail naar post@deprovincialekraamzorg.nl.

Een borstkolf huren of kopen kan via Medela of Borstkolvenshop De Boezem
 

Informatie en links over borstvoeding

Heb je interesse?

Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend meer informatie aan.